ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Γκράφιτι αφιερωμένο στα αδέσποτα

Ένα υπέροχο γκράφιτι για τα αδέσποτα έγινε σε πολυκατοικία στο Βόλο, στο πλαίσιο του ετήσιου street art φεστιβάλ City Hall που διοργανώνει η ομάδα Urban Act.

Είναι ίσως το μοναδικό ή τουλάχιστον ένα από τα λίγα γκράφιτι που είναι αφιερωμένα στα αδέσποτα ζώα, έχει τίτλο «Μια ημέρα στο ημερολόγιο ενός πλάσματος χωρίς φωνή» και την υπογραφή του Ιταλού καλλιτέχνη Mattia Campo Dall’ Orto. «Και αν ένας αδέσποτος σκύλος μπορούσε να μιλήσει;» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο δημιουργός. «Και αν μπορούσε να κρατήσει ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να αφηγηθεί; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, για ζεστές ηλιόλουστες μέρες, για ατυχήματα και εκπλήξεις, για τρυφερούς ή επιθετικούς ανθρώπους… Υπάρχουν τόσο πολλές ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί, τις οποίες μόνο να φανταστούμε θα μπορούσαμε».

Στα εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της Urban Act και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του «CityCall», ενός φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών, που δημιουργεί και υλοποιεί κάθε χρόνο η οργάνωση UrbanAct στο Βόλο. Μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες.

ΠΗΓΗ: PETPET.NEWS

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *