ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Ο χαρακτήρας μου είναι στοιχείο του χιούμορ”

Ο ηθοποιός, συγγραφέας, stand up comedian και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την ενασχόληση του με την υποκριτική, τη συγγραφή, το stand up comedy, τον αθλητισμό, το ραδιόφωνο και το ρεπορτάζ, το εργαστήρι κωμωδίας το οποίο θα παρουσιάσει στο θέατρο της Ημέρας και τα σχέδια του για την επόμενη θεατρική παράσταση.

Πότε μπήκε στο μυαλό σου η ιδέα της υποκριτικής;

Aπό παιδί όταν άκουγα τις κασέτες του  τεράστιου Χάρρυ Κλυνν και έκανα τους χαρακτήρες του  σε συγγενείς και στους συμμαθητές μου στο σχολείο. Επίσης ο σπουδαίος Θανάσης Βέγγος  ασκούσε πάνω μου μια μοναδική επιρροή με τον αεικίνητο  τρόπο που αντιλαμβανόταν την κωμωδία. Επηρεάστηκα  πολύ βλέποντας τις ταινίες του και θαύμαζα το γεμάτο νεύρο παίξιμο του.

Παράλληλα με το standup ασχολείσαι  με το ραδιόφωνο και το αθλητικό ρεπορτάζ. Πως τα συνδυάζεις;

Oταν είσαι καλός…master chef …οφείλεις να ανακατεύεις όλες τις  μυρωδιές για να σου αφήνουν μια γεύση τέτοια που σε ικανοποιεί απόλυτα και παράλληλα πρέπει  να αρέσει και στους άλλους.  Δεν μπορώ τις μονοτονίες. Θέλω ποικιλία (μπορεί και ούζου..)

Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια από αυτά ή είναι το ίδιο σημαντικά για σένα και τα τρία;

Αγαπώ πολύ και το stand up comedy και το ραδιόφωνο και τα αθλητικά και φυσικά τη συγγραφή θεατρικών έργων . Όσο μπορώ  και αντέχω,  όλα τα συνδυάζω γιατί είμαι άνθρωπος  που έχω θετική ενέργεια μέσα μου!

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο θέατρο και στον αθλητισμό;

Φυσικά γιατί  και ο αθλητισμός και το θέατρο για να πας καλά ,χρειάζεται γερή προπόνηση, προετοιμασία, συνεργασία . Αγαπάω πολύ τα σπορ και το θέατρο και μάλιστα υπάρχει και κάτι χαρακτηριστικό που συνδέει τους ποδοσφαιριστές με τους Ηθοποιούς. Όταν  ένας παίκτης κάνει κάτι θεαματικό και πέφτει κάτω για να ξεγελάσει τον διαιτητή όλοι λέμε..ότι παίζει θέατρο……….

Χρησιμοποιείς στοιχεία του αθλητισμού στο θέατρο και αντίστροφα;

Αρκετά  γιατί  και τα δύο είναι ομαδικά σπορ και επίσης απευθύνονται στον κόσμο .  Επίσης έχουν και το κοινό στοιχείο του ανταγωνισμού που αυτό μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό .

Το χιούμορ είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου;

Όχι . Ο χαρακτήρας  μου είναι στοιχείο του χιούμορ  με ότι αυτό συνεπάγεται…. Μου αρέσει ο αυτοσαρκασμός!

Τι θα παρουσιάσεις στο εργαστήρι κωμωδίας στο θέατρο της Ημέρας;

Με μεγάλη χαρά η εμπειρία 25 ετών στο stand up comedy με ώθησε να κάνουμε σε συνεργασία με το θέατρο της Ημέρας ένα κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες που θέλουν ή ν΄ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό το είδος κωμωδίας  ή απλά να πειραματιστούν ευχάριστα με την κωμική πλευρά του εαυτού τους.

Τι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για να παρακολουθήσει τα σεμινάρια;

Αίσθηση του χιούμορ, αγάπη για την κωμωδία και μπορεί κάτι όμορφο να γεννηθεί στη συνέχεια γιατί ένας από τους στόχους του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη μια νέας ομάδας stand up comedians.

Από το 1995 ασχολείσαι με τα standupcomedy . Τι σε ώθησε σε αυτό το είδος θεάτρου;

Επειδή μου άρεσε πολύ ο Χάρρυ Κλυνν ο οποίος λόγω της παραμονής του στις ΗΠΑ έφερε ένα είδος σαν stand up comedy  στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας με ώθησε να το ψάξω. Το 1995 η αείμνηστη Λουκία Ρικάκη έκανε μια οντισιόν αναζητώντας ανθρώπους που ήθελαν ν΄ ασχοληθούν με την κωμωδία. Πέρασα με..επιτυχία και μαζί με άλλα παιδιά που έκαναν σπουδαία καριέρα ξεκινήσαμε οργανωμένα το πρώτο stand up comedy στην Ελλάδα. (Κούνιες-Μπαρ Ασωμάτων- 104)

Η συγγραφή υπήρχε ανέκαθεν στη ζωή σου;

Ω ναι….Από μικρός μου άρεσε να γράφω…Πάντα στις εκθέσεις θυμάμαι στο σχολείο έγραφα με ζωντανό τρόπο, με έντονες περιγραφές και είχα φαντασία για αυτό πάντα αρίστευα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Πλέον έχοντας γράψει 8 θεατρικά έργα για μικρούς και για μεγάλους και εκατοντάδες κείμενα stand up comedy μου αρέσει και με εξιτάρει, Μακάρι να έχω έμπνευση και δύναμη για πολλά χρόνια ακόμα να μπορώ να γράφω θεατρικά κείμενα και όχι μόνο.

Θα ήθελες να δοκιμαστείς σε άλλους θεατρικούς ρόλους;

Σαφώς! Το θέατρο είναι μια διαρκής πρόκληση αλλά πρέπει να  ξέρεις και να έχεις αυτογνωσία μέχρι που μπορείς να φτάσεις σε επίπεδο ερμηνείας και υπάρχουν ρόλοι που μπορεί να σε εξιτάρουν αλλά δε σημαίνει ότι όλοι κάνουν για όλα….

Ετοιμάζεις κάποια παράσταση για τη συνέχεια;

Έχω το δικό μου μικρόβιο….Δεν είναι κοροναϊός αλλά γραφοϊός…Γράφω ανελλιπώς έργα  θεατρικά …Ετοιμάζω μια κωμωδία σε στυλ Μποστ πάνω στην Ιλιάδα που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα Γονέων το καλοκαίρι  που έχω τη χαρά να ηγούμαι σκηνοθετικά και συγγραφικά στην πόλη μου το Χολαργό  . Είναι μια ομάδα που έχει ήδη παρουσιάσει δυο θεατρικά μου έργα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης ετοιμάζω μια κωμωδία στην οποία θα παίξω και διαπραγματεύεται τις σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια .  Έχω και άλλες  προτάσεις αλλά επειδή καθημερινά 22:00-24:00 έχω ραδιοφωνική εκπομπή στον ΘΈΜΑ 104,6 με τίτλο VARATE KID δε μπορώ εύκολα να είμαι και πάνω στη σκηνή αλλά προσπαθώ όλα να τα βολέψω….Θέληση και αγάπη για αυτό που κάνουμε χρειάζεται και..πολυβιταμίνες!!!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *