ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Κάθε εποχή γεννάει σπουδαίες προσωπικότητες σε όλους τους τομείς”

Ο ηθοποιός Μάκης Πατέλης μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τις ”Οι φάλαινες του Αυγούστου” και την “Μαρίκα“, τις δύο θεατρικές παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε φέτος στο θέατρο “Χώρα” σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, την αξέχαστη Μαρίκα Κοτοπούλη, τον ρόλο του Βασίλη Λογοθετίδη, τον οποίο ερμηνεύει στην παράσταση “Μαρίκα” τον τηλεοπτικό του ρόλο στην κωμική σειρά “Πέτα τη φριτέζα” , τον κινηματογράφο και τα σχέδια του για το ερχόμενο καλοκαίρι.

H φετινή σεζόν ξεκίνησε για σένα με 2 θεατρικές παραστάσεις. τις «Φάλαινες του Αυγούστου» και στην «Μαρίκα» στο Θέατρο «Χώρα». Πως ήταν η εναλλαγή από τον ένα ρόλο στον άλλο;

Πρώτα απ’ όλα νιώθω χαρά και τιμή που με επέλεξε ο σκηνοθέτης κύριος Ζούλιας και για τις δύο παραγωγές του θεάτρου «Χώρα». Για μένα ήταν μια μεγάλη πρόκληση ως ηθοποιός, διότι οι δύο αυτές παραστάσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες σε θεματολογία και σε υποκριτική προσέγγιση. «Οι Φάλαινες του Αυγούστου» είναι ένας ύμνος για την αγάπη προς τη ζωή, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται οι άνθρωποι. Ο ρόλος μου εκεί απαιτούσε μία άκρως συναισθηματική προσέγγιση με τρυφερότητα και χιούμορ. Στη «Μαρίκα» καλούμαι να υποκριθώ έναν σπουδαίο θεατράνθρωπο, το Βασίλη Λογοθετίδη και αυτό από μόνο του είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή. Η εναλλαγή λοιπόν ήταν δύσκολη , αλλά το ταξίδι αυτό ανάμεσα στους δύο ρόλους ήταν όμορφο.

Πλέον σε παρακολουθούμε  στην «Μαρίκα» και θυμόμαστε την ζωή της αείμνηστης Μαρίκας Κοτοπούλη. Μελετώντας την πορεία της και μέσα από αυτό το θεατρικό ανέβασμα τι πιστεύεις ότι την έκανε τόσο ξεχωριστή στο χώρο του θεάτρου;

Η έντονη προσωπικότητα της, δεν το έβαζε κάτω και έμπαινε μέσα σε όλα. Η ευθύτητα της και η ειλικρίνεια της. Η ζωή της όλη ήταν το θέατρο. Ζούσε μόνο για το θέατρο. Μία μεγάλη θεατρομάνα η οποία ανέδειξε πολλούς ηθοποιούς.

Κάποια ονόματα εκείνης της εποχής όπως αυτό της Μαρίκας Κοτοπούλη έχουν μείνει στην ιστορία. Υπάρχουν αντίστοιχα ονόματα την σημερινή εποχή για τα οποία θα μιλάνε οι επόμενες γενιές;

Κάθε εποχή γεννάει σπουδαίες προσωπικότητες σε όλους τους τομείς. Η αξία και το μέγεθος τους θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου.

Τα τελευταία χρόνια Βλέπουμε πολλά έργα θεατρικά και κινηματογραφικά τα οποία αφορούν τις ζωές σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Πόσο σημαντικά είναι κατά τη γνώμη σου τέτοια ανεβάσματα για τον ηθοποιό αλλά και τον θεατή;

Για τον ηθοποιό είναι σημαντικό λειτούργημα να καταφέρει μέσα από την ερμηνεία του να γνωρίσει στο κοινό αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες. Για τον θεατή είναι  παιδεία για την καλλιτεχνική ιστορία του τόπου μας, δηλαδή τις ρίζες μας.

Πως είναι η προσέλευση του κόσμου; Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σας;

Είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και αυτό μας δίνει  χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε.

Σε παρακολουθούμε συχνά σε κωμικούς ρόλους. Σου αρέσει η κωμωδία περισσότερο ή προκύπτουν οι ρόλοι;

Μου αρέσει η κωμωδία και το χιούμορ και πιστεύω ότι μέσα από αυτό λέγονται τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής.

Φέτος βλέπουμε πολλές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Πιστεύεις ότι η τηλεόραση θα αρχίσει να ανεβαίνει σιγά σιγά πάλι;

Το εύχομαι, με όλη μου την καρδιά.

Σε βλέπουμε τηλεοπτικά στο «Πέτα τη φριτέζα» . Υπάρχουν τηλεοπτικά σχέδια για τη συνέχεια;

Συνεχίζω στο «Πέτα τη Φριτέζα» στον ΑΝΤ1 και χαίρομαι πολύ για το ρόλο του Σουρμπούτη τον οποίο υποδύομαι σε αυτή την όμορφη τηλεοπτική σειρά.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις επαγγελματικά που δεν έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Θα ήθελα να κάνω κινηματογράφο, εάν φυσικά με θέλει και αυτός.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο για την συνέχεια ; θα σε δούμε σε κάποια περιοδεία;

Ναι, υπάρχουν όμορφα σχέδια για το καλοκαίρι, τα οποία δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα . Ευχηθείτε μου λοιπόν να υλοποιηθούν.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *