ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

«Στο θέατρο αν δεν έχεις ανησυχίες και δεν ψάχνεις συνεχώς, τελματώνεις»

Ο αγαπημένος ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την θεατρική παράσταση «Παραλλαγές Πάπιας» στην οποία πρωταγωνιστεί στη θεατρική σκηνή «Αντωνίου», την κωμωδία και το δράμα, την τηλεοπτική σειρά «Μουρμούρα» η οποία συνεχίζεται για 7η τηλεοπτική χρονιά με μεγάλη επιτυχία, τον ρόλο του Μηνά , τις δυνατές ερμηνείες του στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου και τα επόμενα του σχέδια.

Κ. Αντωνίου , φέτος σας βλέπουμε σε ένα νέο θεατρικό ανέβασμα «Παραλλαγές Πάπιας». Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Οι «Παραλλαγές Πάπιας» είναι ένα έργο του Ντέιβιντ Μάμετ. Μία αλληγορική κωμωδία και παράλληλα ένα σπουδαίο έργο. Φιλοσοφεί, σχολιάζει και καυτηριάζει αρκετά πράγματα τα οποία συμβαίνουν γύρω μας, με ένα έξοχο χιούμορ. Ένα πραγματικά διασκεδαστικό και απολαυστικό κείμενο.

Ποιοι οι συντελεστές της παράστασης;

Η Νατάσα Ασίκη και εγώ ερμηνεύουμε τους ρόλους . Η σκηνοθεσία είναι δική μου. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Νίκου Κασαπάκη και οι παραστάσεις μας είναι Τετάρτη έως Κυριακή στη θεατρική μας σκηνή στην οδό Νάξου.

Μία παράσταση η οποία όπως προ είπατε καυτηριάζει το σήμερα. Πως προέκυψε η επιλογή του συγκεκριμένου έργου;

Αυτά προκύπτουν μέσα από κύκλους, από στόμα  σε στόμα, εμπειρίες και γνώσεις. Οι ηθοποιοί ανταλλάσσουμε μεταξύ μας πολλές απόψεις. Γενικά έχουμε μία ανησυχία στο χώρο. Ψάχνουμε διαρκώς,  διαβάζουμε έργα, μεταφράζουμε κείμενα  και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στη σκηνή του θεάτρου.

Έχει σκοπό αυτή η παράσταση τον σχολιασμό της σημερινής εποχής και να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στους θεατές;

Ο Μάμετ είχε πει κάτι πολύ εύστοχο: « Εγώ δεν είμαι ταχυδρόμος να παραδίδω μηνύματα, γράφω θέατρο». Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Συμβαίνει ο θεατής βλέποντας την παράσταση ενός έργου να αποκομίσει κάποια πράγματά ανάλογα βέβαια με την ευαισθησία του. Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο ναι μεν  μας αφορά αλλά αφορά κυρίως τον θεατή. Η πρόθεση μας είναι να προσέξουμε, να χαρούμε το έργο και να παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές του. Από εκεί και πέρα ο κάθε θεατής παίρνει ό,τι νομίζει , ό,τι  μπορεί να τον βοηθήσει είτε σε μορφή διασκέδασης είτε σε μορφή σκέψης.

Συνήθως σας παρακολουθούμε στο θέατρο σε ρόλους κοινωνικοδραματικούς. Φέτος πως επιλέξατε την κωμωδία;

Είναι μια ιδιόμορφη κωμωδία δεν είναι ακριβώς κωμικός ρόλος. Έτσι και αλλιώς  εμείς δε θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε μια σκέτη κωμωδία  καθώς έχουμε αυτό το «μικρόβιο του θεάτρου» , που σε κάνει να ψάχνεις , να προβληματίζεσαι και να δοκιμάζεις , Παρόλα αυτά αλλάζουμε λίγο κλίμα , απεύθυνση και την πρόθεση μας να μιλήσουμε για άλλα πράγματα. Πάντα στο θέατρο αν δεν έχεις ανησυχίες και δεν ψάχνεις συνεχώς, τελματώνεις.

Παράλληλα σας παρακολουθούμε για 7η συνεχόμενη χρονιά στην τηλεοπτική σειρά «Μουρμούρα». Περιμένατε τέτοια εξέλιξη και επιτυχία στο ξεκίνημα της;

Όταν ξεκινήσαμε , όλοι είχαμε την διάθεση να κάνουμε κάτι καλό. Από εκεί και έπειτα ο κόσμος αγκάλιασε και αγάπησε την σειρά όπως και εμείς .

Ο ρόλος του Μηνά έχει στοιχεία του χαρακτήρα σας;

Κανένας ρόλος δεν έχει δικά μας στοιχεία. Οι συγγραφείς γράφουν ρόλους με κάποια χαρακτηριστικά , εμείς έχουμε τα δικά μας , τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά επειδή είμαστε ηθοποιοί , πρέπει να ταυτιστούμε με τον κάθε ρόλο και κάνουμε την δουλειά μας όσο πιο σωστά γίνεται.

Πλέον έχετε καθιερωθεί στα σπίτια των τηλεθεατών ως ο αγαπημένος Μηνάς. Πριν από αυτόν τον ρόλο όμως σας θυμόμαστε σε σκληρούς ρόλους στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου. Πως σας φαίνεται αυτή η μετάβαση από το ένα είδος ρόλου στον άλλο;

Αυτή είναι η δουλειά του ηθοποιού. Να μην τυποποιείται, να μπορεί να παίζει όλα τα είδη από κωμωδία μέχρι δράμα. Κάθε ρόλος έχει την αξία του. Όπως και κάθε έργο έχει την δομή του. Η κωμωδία είναι ευχάριστη όπως επίσης και το δράμα αλλά με μια άλλη έννοια. Διότι το δούμε καλλιτεχνικά και το δράμα έχει τις όμορφες  στιγμές του.

Οπότε σας βλέπουμε στην θεατρική παράσταση « Παραλλαγές Πάπιας» στη θεατρική σκηνή «Αντωνίου» στην Κυψέλη και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Η μουρμούρα». Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν;

Προς το παρόν όχι. Θα προγραμματίσουμε αργότερα τα επόμενα βήματα μας.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *