ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Δε θα μπορούσα να ασχοληθώ ποτέ με την ηθοποιία”

Η Μαρία Κηλαηδόνη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη μουσική, το τραγούδι , την υποκριτική , την εκδήλωση : «Ο Λουκιανός των παιδιών» στο μέγαρο Μουσικής η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, τον αγαπημένο Λουκιανό Κηλαηδόνη τα τραγούδια του και τα επόμενη της σχέδια.

Η μουσική και το τραγούδι ήταν πάντα αυτό με το οποίο ήθελες να ασχοληθείς;

Θα έλεγα ότι ναι, μέσα μου το ήξερα πάντα αλλά άργησα αρκετά να το παραδεχτώ στον εαυτό μου. Έτσι σπούδασα ένα τελείως διαφορετικό αντικείμενο και εργάστηκα κάποια χρόνια σε αυτό. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πλέον αποκλειστικά με την μουσική.   

Το γεγονός ότι προέρχεσαι από καλλιτεχνική οικογένεια επηρέασαν τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Σίγουρα ναι. Θα ήταν πολύ δύσκολο να μην ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό, αυτό διαπίστωσα και εγώ στην πορεία και άλλαξα κατεύθυνση τελικά.

Η υποκριτική υπήρξε ποτέ στα πλάνα σου;

Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ ποτέ με την ηθοποιία. Αγαπώ πολύ το θέατρο και το σινεμά, αλλά  ως θεατής.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσετε την εκδήλωση «Ο Λουκιανός των παιδιών» στο μέγαρο Μουσικής. Από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι θα ακουστούν τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ποιος ο σκοπός της μουσικής αυτής παρουσίασης;

Στην παράσταση εκείνη θα ακουστούν παιδικά τραγούδια  – και όχι  μόνο- του Λουκιανού. Θα έλεγα ότι σκοπός της παράστασης είναι να περάσει ο κόσμος καλά ακούγοντας τις υπέροχες μουσικές που έχει γράψει ο μπαμπάς μου, ο οποίος αγαπιέται πια από τρεις γενιές! Τους συνομήλικους του, τα παιδιά τους που είναι στην ηλικία μου και τώρα τα παιδιά αυτών που μεγαλώνουν ακούγοντας τα τραγούδια του.

Με αφορμή τον τίτλο της εκδήλωσης. Ποια η σχέση του Λουκιανού και των τραγουδιών του με τα παιδιά;

Τον Λουκιανό τον αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά. Κι αυτό γιατί οι μουσικές του είναι πάντα φωτεινές. Αλλά και ο ίδιος αγαπούσε τα παιδιά πολύ και ήταν πάντα πολύ ευγενικός και τρυφερός μαζί τους.

Η επιλογή των κομματιών που θα ακουστούν πως προέκυψε;

Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει η μητέρα μου Άννα Βαγενά. Η ίδια κυρίως επέλεξε τα τραγούδια που θα ακουστούν την ημέρα εκείνη.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στα  τραγούδια τα οποία έγραψε και ερμήνευσε ο πατέρας σου;

Οι υπέροχες μελωδίες και οι έξυπνοι και με πολύ χιούμορ στίχοι τους. 

Τι θα έλεγες ότι αποκόμισες από εκείνον;

Είναι πάρα πολλά και πολύτιμα αυτά που μας άφησε και δεν περιγράφονται εύκολα σε δύο γραμμές. Θα έλεγα την γενικότερη στάση ζωής του.   

Σε συμβούλευε στα επαγγελματικά σου βήματα;

Ναι, αλλά με μεγάλη πάντα διακριτικότητα.

Ποιοι οι στόχοι και τα πλάνα σου για το μέλλον;

Μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος προσωπικός μου δίσκος, στον οποίο έχω γράψει εγώ τους στίχους και τη μουσική. Αυτό βρίσκεται στην επαγγελματική προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *