ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“Η αλαζονεία και η αδιαφορία γεννούν τέρατα”

Η ταλαντούχα ηθοποιός Ιωάννα Ασημακοπούλου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την θεατρική παράσταση “Η θηλιά” σε σκηνοθεσία της Κέλλυ Πήλιουρα και μετάφραση-διασκευή της Βίκυς Αλεξοπούλου στο θέατρο “Αργώ”, στην οποία πρωταγωνιστεί και τον ρόλο της, την εγκληματικότητα, την αλαζονεία, την αδιαφορία καθώς και την επιτυχημένη σειρά “Το σόι σου” η οποία συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον “ALPHA“.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου σε αυτό το έργο;
Μου έγινε η πρόταση για αυτό το έργο και την αποδέχτηκα αμέσως διότι “η Θηλιά” ήταν από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες του Χίτσκοκ και φυσικά γιατί όλοι οι συντελεστές της δουλειάς αυτής είναι εξαιρετικοί . 

Ποιός ο ρόλος σου;
Ερμηνεύω την Αννίτα Ατγουότερ .Είναι διάμεσος δηλαδή, Μέντιουμ  .Εποικοινωνεί με πνεύματα, βλέπει οράματα, προφητικά όνειρα και έχει έντονη διαίσθηση. Αγαπάει την ψυχανάλυση και ιδιαιτέρως τον Φρόιντ .Έρχεται εντελώς τυχαία σε αυτό το πάρτι μαζί με τον Κουνιάδο της Χένρι Κεντλει (Ερρίκος Λίτσης).Δεν γνωρίζει κανέναν. Όλοι θα έλεγα ότι την αντιμετωπίζουν με μια ελαφρότητα , σαν να μην παίρνουν στα σοβαρά τα όσα λέει αλλά είναι ίσως η μόνη που βλέπει όλα αυτά που δεν μπορούν να δουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Βλέπει μέσα και πέρα από αυτούς και στο τέλος επαληθεύεται .

Τί μπορεί να οδηγήσει κάποιος το έγκλημα;
Δεν γνωρίζω ποιοί είναι λόγοι που μπορεί κάποιος να οδηγηθεί στο έγκλημα .Κάθε άνθρωπος που έχει προβεί σε μια τέτοια πράξη κρύβει και μια διαφορετική ψυχική και συναισθηματική διαδρομή .

Τι οδηγεί τα παιδιά στην δολοφονία του συμφοιτητή τους;
Η ματαιοδοξία τους σε συνδυασμό με την πλήξη  και την επιθυμία τους να διαπράξουν το τέλειο έγκλημα .

Το γεγονός ότι έχει αυξηθεί εγκληματικότητα σήμερα που οφείλεται κατά τη γνώμη σου;
Στην εξαθλίωση. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει δουλειά , δεν μπορεί να ταΐσει την οικογένεια του, ζει κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης χωρίς καμία ελπίδα και στήριξη, είναι φυσικό και επόμενο να οδηγηθεί στο έγκλημα. Αυτό φυσικά δεν τον αθωώνει ,ούτε δικαιολογεί την πράξη του. Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει για να μειωθεί η εγκληματικότητα στις μέρες μας αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που θέλει πολλή συζήτηση .

Η αλαζονεία και η αδιαφορία πόσο επικίνδυνες μπορεί να γίνουνε;
Η αλαζονεία και η αδιαφορία γεννούν τέρατα. Είναι αποτέλεσμα πολύ μεγάλου φόβου και όσοι δεν καταφέρουν να τον αντιμετωπίσουν οδηγούνται στην απόλυτη μοναξιά δεν μπορούν να συνυπάρξουν με κανέναν διότι έχουν ξεχάσει να αγαπούν. Έχουν χάσει την επαφή με τον πυρήνα και το κέντρο της ύπαρξης τους.

Ένα έργο βασισμένο σε ένα γεγονός του 1924. Έχει στοιχεία τα οποία συνδέονται με το σήμερα;
Φυσικά και έχει ειδικά στις μέρες με τη συντηρητικοποίηση  της σημερινής κοινωνίας και με την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων .Οι πρόσφυγες π.χ και η αδυναμία μας να αποδεχτούμε το διαφορετικό μας οδηγεί σε ρατσιστικές εικόνες και αντιλήψεις στην καθημερινότητα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μη το καταλαβαίνουμε .

Πως θα χαρακτήριζες το έργο;
Για εμένα πέρα από θρίλερ δωματίου , είναι τόσο καυστικό που αγγίζει τα όρια της μαύρης κωμωδίας. Είναι δραματικό ,έχει έντονο χιούμορ εκεί που δεν το περιμένεις,έχει σασπενς .Δύσκολο να το κατηγοριοποιήσω και και να το χαρακτηρίσω . Εξάλλου κάθε θεατής εκλαμβάνει διαφορετικά αυτό που βλέπει επί σκηνής.Αυτή δεν είναι η μαγεία της τέχνης ? Κάθε άνθρωπος  να βλέπει και κάτι άλλο ..

Παράλληλα σε βλέπουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην επιτυχημένη σειρά “Το σόι σου”.Πίστευες ότι θα είχε τέτοια επιτυχία;
Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτό το κόνσεπτ. Δεν φανταζόμουν βέβαια την έκταση που θα έπαιρνε!Θεωρώ όμως ότι με αυτή τη θεματολογία της “Αγίας” Ελληνικής οικογένειας ,με αυτούς του υπέροχους συντελεστές,τη σκηνοθεσία ,το σενάριο και την παραγωγή  δύσκολο να μη πετύχει αυτή συνταγή !

Τι είναι αυτό που το έκανε τόσο αγαπητό το κοινό;
Τα κοινά στοιχεία με την ελληνική οικογένεια .Σίγουρα όταν το δει κάποιος θα βρει κάτι οικείο από τη δίκη του οικογένεια και το σόι του.´Έχει αληθινούς χαρακτήρες. Χαρακτήρες που συναντάμε στην καθημερινότητα μας αυτό και μόνο μπορεί να σε κάνει να το λατρέψεις .

Υπάρχουνε σχέδια για τη συνέχεια της σεζόν;
Υπάρχουν στα σκαριά ωραία πράγματα που θα τα δείτε σύντομα..Δεν μπορώ όμως να ανακοινώσω κάτι αυτή τη στιγμή διότι είναι νωρίς ..

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *