ΝΕΑ

AΝΑΤΟΛ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ : 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Η παράσταση “Ανατόλ ή η μάχη των φύλων “ από το έργο του Άρτουρ Σνίτσλερ ολοκληρώνει τον προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων στις 6 Νοεμβρίου, με πολύ μεγάλη αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς. 

Το έργο του Άρτουρ Σνίτσλερ «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων»,  γράφτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 20ου,  όπου και παίχτηκε με τεράστια επιτυχία στη Βιέννη και στο Βερολίνο. 

«Μόνο για τον έρωτα και το θάνατο αξίζει να γράφει κανείς». Αυτό πίστευε ο Άρτουρ Σνίτσλερ. Βιεννέζος γιατρός, θεατρικός συγγραφέας και διηγηματογράφος , ο οποίος κρατούσε αναλυτικό ημερολόγιο για τις πάμπολλες ερωτικές του περιπέτειες. Η ερωτική επιθυμία κυριαρχεί τότε, τώρα και πάντα. Στην εποχή του, αντέδρασαν σχεδόν οι πάντες, σύρθηκε στα δικαστήρια. Σήμερα, με τη σεξουαλική απελευθέρωση, πώς αντιμετωπίζουμε τον έρωτα;

Ο κεντρικός ήρωας, ο Ανατόλ,  έχει καταβολές από τον Δον Ζουάν και τον Καζανόβα, όμως είναι πολύ πιο κοντά στον καθημερινό άντρα, ο οποίος ζει καθημερινούς και εφήμερους έρωτες  σε μια ατελείωτη σκυταλοδρομία πάντα διψασμένος και ανικανοποίητος. 

Το έργο αποτελείται από εφτά επεισόδια και έναν επίλογο – μέρος του οποίου θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα –όλα παραλλαγές πάνω στο ερωτικό θέμα: αισθηματικές, ειρωνικές, μελοδραματικές, σαρκαστικές, ρεαλιστικές και φαρσικές. Ο ίδιος ο Σνίτσλερ ενσαρκώνεται από τον φίλο του Ανατόλ, τον ώριμο θυμόσοφο Μαξ, που σχολιάζει και προωθεί τα δρώμενα, παραστέκεται και παρηγορεί τους «δράστες». Οι εφτά γυναίκες που αποτελούν τα «ερωτικά αντικείμενα» του Ανατόλ, έρχονται από κάθε τάξη, επάγγελμα, ψυχικό και πνευματικό περίγυρο.  Αλληλοσπαράζονται παίζοντας τον θύτη και το θύμα. Όλα αυτά βέβαια σ΄ένα παιχνίδι με πολύ έρωτα, πάθος, εύθυμη διάθεση και χαρακτήρες αληθινούς, με τους οποίους ταυτιζόμαστε και σήμερα, γιατί ο έρωτας είναι πάντα ένα διαχρονικό και βασικό στοιχείο της ζωής μας. 

Ο Freud άλλωστε, σε επιστολές που είχαν ανταλλάξει, αναρωτήθηκε και  έγραψε: «Πώς κατορθώσατε να αντλήσετε αυτή τη μυστηριώδη γνώση για την ανθρώπινη ψυχή, που εγώ κατάκτησα μόνο μετά από πολύμοχθη διερεύνηση του αντικειμένου και τελικά έφτασα στο σημείο να ζηλεύω τον ποιητή, που κατά τα άλλα θαυμάζω».

Έναν αιώνα μετά, το έργο του Σνίτσλερ, που παίχτηκε πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Μόντρεαλ και Παρίσι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ηθοποιοί:

Μαξ: Πέρης Μιχαηλίδης Οι επτά γυναίκες του έργου: Τζούλη Σούμα Ανατόλ: Βαγγέλης Παπαδάκης Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος Μετάφραση επιλόγου: Γιάννης Καλιφατίδης Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος Επιμέλεια σκηνικού χώρου:  Γιάννης Βούρος Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού Βοηθός σκηνοθέτη: Τζωρτζίνα Κώνστα Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσιρίκος Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος Κομμώσεις/ Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβάζου Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ-Olsi Mane Teaser & Trailer: Άλκης Σδούγκος /ArtProductionsΘάνος Λυμπερόπουλος / TalibanProductions

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ

Αγίου Κων/νου @ Ακομινάτου 15-17, ΑΘΗΝΑ (δίπλα στο μετρό Μεταξουργείο) ΤΗΛ.: 210 5220100 EMAIL: theatroalma@gmail.com

Τιμές εισιτηρίων: 

Για αγορές εισιτηρίων από το viva μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και για όλες τις παραστάσεις η γενική είσοδος είναι 7 ευρώ.

Γενική είσοδος:  15€ Φοιτητικό/ άνω των 65/ ανέργων:  12€ Ατέλεια: 5€ Για ομαδικές κρατήσεις, η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€

Παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00

Εισιτήρια στο viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/theatre/alma/anatol/?fbclid=IwAR2zXLNwP-rr1nydVndkqOIlNUPMFAkPlt2ckIFNVoERlwaddCnfCvudZfI

και στο ταμείο του θεάτρου 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *