ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΘΕΑΤΡΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ALTERA PARS

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
   
Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars έχοντας πολυετή εμπειρία, καλλιτεχνική συνέπεια, δυναμική και σταθερή παρουσία στο χώρο του θεάτρου, προσκαλεί τους φίλους του να δηλώσουν συμμετοχή στο θεατρικό του εργαστήρι. Το θεατρικό εργαστήρι του Altera Pars αποτελείται από 3 τμήματα και διευθύνεται από τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Πέτρο Νάκο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν σε ποιο τμήμα θα ενταχθούν με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους:

Διάρθρωση τμημάτων:

1.Ομαδικό ερασιτεχνικό
Σε ποιους απευθύνεται: Σε άτομα κάθε ηλικίας, που έχουν ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν για πρώτη φορά να γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο του θεάτρου και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του ηθοποιού.

Σύντομη περιγραφή: Μέσα από την επαφή και τη γνωριμία με κλασικά και σύγχρονα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο του θεάτρου, ανακαλύπτοντας δεξιότητες και τρόπους έκφρασης, απελευθερώνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και ερχόμενοι σε επαφή με άγνωστες πτυχές του εσωτερικού τους κόσμου.Επιπλέον το εργαστήρι προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του να συμμετάσχουν σε παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο Altera Pars μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Στο εργαστήρι διδάσκονται: Βασικές αρχές υποκριτικής και επικοινωνίας, ανάλυση και κατανόηση κειμένου.
Διάρκεια : Νοέμβριος-Ιούνιος (Κάθε Σάββατο 2:30μμ-5:30μμ)

2. Τμήμα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικών Σχολών ( ιδιαίτερο μάθημα)

Σε ποιους απευθύνεται: Σε υποψήφιους σπουδαστές Δραματικών Σχολών που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις .
Σύντομη περιγραφή : Το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί με τη μορφή ιδιαίτερου μαθήματος και επικεντρώνεται στα συγκεκριμένα ζητούμενα των εισαγωγικών εξετάσεων, αλλά και στην απόκτηση των πρώτων και βασικών υποκριτικών εργαλείων του υποψηφίου, καθώς και στη σφαιρική θεωρητική του κατάρτιση σε σχέση με το αντικείμενο.
Διάρκεια: Από 2 μήνες (ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας). Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια 2ώρες και πραγματοποείται σε μέρες και ώρες που καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης με το μαθητή.

3. Ομαδικό τμήμα αποφοίτων
Σε ποιους απευθύνεται: Σε απόφοιτους Δραματικών Σχολών.
Σύντομη περιγραφή: Το τμήμα αυτό έχει τη μορφή σεμιναριακού μαθήματος και βασίζεται στην εμβάθυνση και εξάσκηση των ηθοποιών πάνω στους 4 βασικούς άξονες της υποκριτικής τέχνης :
α) κατανόηση β) προσωπική εμπλοκή γ) έκφραση δ) επανάληψη.
Το σεμινάριο επικεντρώνεται στα βασικά υποκριτικά προβλήματα των νέων ηθοποιών όπως, η ικανότητα παραγωγής συναισθήματος, η επικοινωνία με το συμπαίκτη, η ικανότητα έκφρασης με θεατρικά μέσα και ικανότητα επανάληψης της σωστής υποκριτικής λειτουργίας, ώστε ο ηθοποιός να αποκτήσει συγκεκριμένα εργαλεία που να μπορεί να χρησιμοποιήσει, έχοντας πλήρη γνώση της λειτουργίας τους και να τα επικαλεστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Διάρκεια:Νοέμβριος- Ιούνιος ( Κάθε Τετάρτη 4:30μμ-7:30μμ)

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Tηλ. 6947006466, 6909258439

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *