ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

«Ό,τι καλό και χρήσιμο για την πορεία μου ως ηθοποιός το πήρα από τη θεατρική μου εμπειρία και μόνο»

Η ηθοποιός Λίνα Μαρκάκη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση “Ένοικος” η οποία συνεχίζεται για συνεχόμενη παράσταση στο θέατρο Αλκμήνη στην οποία και πρωταγωνιστεί, τον ρόλο της, τη συνεργασία της με την Άννα Παντζέλη, τα βιώματα , το παρελθόν και πως μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον, την τηλεόραση, το θέατρο και τα επόμενα της σχέδια για τη νέα σεζόν.

3η χρονιά για την παράσταση «Ένοικος». Περιμένατε τέτοια επιτυχία στο ξεκίνημα της;

Η επιτυχία δεν είναι κάτι που μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα. Πίστεψα στο έργο της Άννας Παντζέλη και θεώρησα ότι θα είχε απήχηση και στον κόσμο. Το ότι η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη είναι ένα γεγονός που μου δίνει μεγάλη χαρά και πραγματικά δεν το περίμενα.

Πως βρεθήκατε με την Άννα Παντζέλη;

Γνωριστήκαμε στο τηλεοπτικό σήριαλ κάτω από τον Ακρόπολη. Είχαμε αρκετές σκηνές μαζί και έκτοτε άρχισε η φιλία μας. Αργότερα, λόγω διαφορετικών υποχρεώσεων και των 2, δε βλεπόμασταν τόσο συχνά, όμως η φιλία συνεχίστηκε μέχρι που ήρθε η θεατρική συνεργασία μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και το ρόλο σας;

Το θέμα του έργου είναι η διαρκής μετατόπιση ευθυνών δύο ανθρώπων που αρνούνται να συμβιβαστούν και να δεχθούν τις αλλαγές της ζωής τους. Δύο αδελφών που δεν έχουν ακόμη συνθηκολογήσει με τα οικογενειακά βιώματα του παρελθόντος για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο μέλλον.

Εγώ ενσαρκώνω τη Στέλλα, το δεύτερο παιδί της οικογένειας, που έχει υιοθετήσει μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά από την αδελφή της, πράγμα που γίνεται αυθόρμητα όταν το παιδί αποζητά την προσοχή των γονιών του. Έχει βιώσει τη ζήλια, τις επιβραβεύσεις της μεγαλύτερης αδελφής, την έχει υποστεί ως πρότυπο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν αποδέχεται την πραγματικότητα, διαρκώς μετατοπίζει τις ευθύνες της και ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί την καθιστά στάσιμη με την πλάτη στο μέλλον.

Βλέπουμε δύο αδερφές να θυμούνται καταστάσεις και βιώματα του παρελθόντος. Πόσο μπορεί το παρελθόν  να επηρεάσει παρόν αλλά και το μέλλον;

Στο συγκεκριμένο έργο επειδή οι αναφορές στο παρελθόν έγκεινται στις συγγενικές σχέσεις, το ποσοστό που κατέχει στη μετέπειτα πορεία μας είναι αρκετά μεγάλο. Είναι οι δυσκολότερες σχέσεις στη ζωή μας και η πρώτη κοινωνική ομάδα στην οποία εντασσόμαστε. Μπορεί να μας κάνουν δημιουργικούς ή να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι σε αυτές και να γίνουμε άτολμοι και εξαρτημένοι. Η παιδεία είναι ένας παράγοντας καλλιέργειας του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του, ώστε ο καθένας να μπορεί να θέσει όρια στο κομμάτι των συγγενικών του σχέσεων, όσο και στην υπόλοιπη ζωή του. Αν δεν τεθούν αυτά, η μελλοντική εξελικτική μας πορεία καθίσταται αβέβαιη.

Απείχατε κάποιο διάστημα από το θέατρο και την τηλεόραση. Ήταν επιλογή σας;

Όχι, ήταν λόγω προσωπικών υποθέσεων.

Σας έχουμε δει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Αυτοί οι ρόλοι σας βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία σας στο χώρο της υποκριτικής;

Οι ρόλοι μου στην τηλεόραση βοήθησαν με την αναγνωρίσιμότητα που έφεραν. Όμως, στη θεατρική μου διαδρομή δεν μπορώ να πω ότι βοήθησαν σε κάτι. Ό,τι καλό και χρήσιμο για την πορεία μου ως ηθοποιός το πήρα από τη θεατρική μου εμπειρία και μόνο.

Είστε ανοιχτή σε τηλεοπτικές προτάσεις;

Ανοιχτός πάντα είσαι στα θέματα της δουλειάς σου.

Συνήθως σας βλέπαμε σε δραματικούς – κοινωνικούς ρόλους . Είναι στις επιλογές σας η κωμωδία;

Έχω παίξει και αρκετούς κωμικούς ρόλους.

Στη δουλειά σας είστε επιλεκτική;

Ναι, είμαι επιλεκτική. Όλοι είμαστε επιλεκτικοί. Εξετάζεις τις προδιαγραφές που έχει η κάθε συνεργασία.

Πως προσεγγίζετε έναν ρόλο;

Χτίζοντας σιγά-σιγά, αναλύοντας και ερευνώντας.

Υπάρχει κάτι που να θεωρείτε δύσκολο στο χώρο της δουλειάς σας;

Η ίδια η δουλειά μας είναι δύσκολη.

Πως δέχεστε την αγάπη του κόσμου;

Με αγάπη και με χαρά.

Σχέδια για το άμεσο μέλλον υπάρχουν;

Πάντα υπάρχουν σχέδια για το άμεσο μέλλον….αυτά θα τα πούμε αργότερα.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *