ΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ LIBRARY VISITS PROGRAMME

ΤΟΥ IFLA WLIC 2019 CONFERENCE

Στο πλαίσιο οικονομικών ενισχύσεων, συνεργειών, παραγωγών και συμπαραγωγών, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου έχει υποδεχτεί από ιδρύσεώς του σημαντικό αριθμό εκδόσεων και έχει συστήσει Βιβλιοθήκη για τη διάσωση και ταξινόμηση με ψηφιακή καταλογογράφηση όλων των εισερχόμενων τίτλων.  

Η κύρια συλλογή αριθμεί στις μέρες μας έξι χιλιάδες ελληνικούς και ξενόγλωσσους τίτλους (βιβλία, καταλόγους, λευκώματα) και περιλαμβάνει εκδόσεις τρίτων, φυσικών προσώπων και φορέων που έχουν υποστηριχθεί οικονομικά από το Ίδρυμα για το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκδόσεις που αποστέλλονται τιμητικά και εκδόσεις που αποτελούν παραγωγές και συμπαραγωγές του ιδίου του Ιδρύματος.

Η μοναδικότητα, άλλωστε, της αναδρομικής εκθέσεως του εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη (1936-2017) στον Πειραιά το 1994 και η επιτυχία της, εντός και εκτός συνόρων, είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί η επικοινωνία και η συνεργασία του Ιδρύματος με τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Αναπτύχθηκε μια γόνιμη και φιλική σχέση, που επισφραγίστηκε, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, με την τήρηση Αρχείου εκδόσεων για το έργο του στο Ίδρυμα, το οποίο έκτοτε ενημερώνεται και εμπλουτίζεται τακτικά.

Η συλλογή περιοδικών της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει ξενόγλωσσους και ελληνικούς τίτλους. Τα κυριότερα θεματικά πεδία των εκδόσεων και των περιοδικών της Βιβλιοθήκης καλύπτουν τους τομείς όπου δραστηριοποιείται το Ίδρυμα.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή σε σπουδαστές και ερευνητές μόνο κατόπιν συνεννοήσεως για επιτόπια μελέτη και αποτελεί τη βασική πηγή αντλήσεως πληροφοριών στην Ελλάδα σχετικά με το έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Πλουτάρχου 9, 106 75 Αθήνα, τηλ. 0030 210 7293503, e-mail: info@costopoulosfoundation.org, fax 0030 210 7293508, www.costopoulosfoundation.org

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *