ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

«ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ»

Η αγαπημένη και ξεχωριστή ηθοποιός Λένα Ουζουνίδου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη νέα θετρική παράσταση «Η ψιλικατζού» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Vault  σε σκηνοθεσία και διασκευή του Δημήτρη Καρατζιά, τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Πέτα τη φριτέζα», το δράμα και την κωμωδία, τη σχέση της με τα παιδιά και την 2η παράσταση στην οποία ερμηνεύει τον «Αρίστο» στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τη νέα θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείτε «η ψιλικατζού» στο θέατρο vault σε σκηνοθεσία και διασκευή του Δημήτρη Καρατζιά. Θα τον χακτηρίζατε εξολοκλήρου ως μονόλογο;
Δεν είναι ακριβώς μονόλογος , κυρίως για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους. Δεν θα άντεχα ακόμα έναν μονόλογο για να είμαι ειλικρινής. Οπότε το χωρίσαμε το έργο. Εννοείται πως έχω το μεγαλύτερο κομμάτι του κειμένου. Δηλαδή 80% ενώ το 20% έχει μοιραστεί στη φίλη μου Άννα Ψαρρα.

Τι πραγματεύεται η παράσταση;
Είναι μια πραγματική ιστορία της συγγραφέας μας Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Η Κωνσταντίνα είναι από τις πρώτες bloggers στην Ελλάδα. Είχε ένα blog το οποίο λεγόταν «Ψiλικατζού» το οποίο πρέπει να υπάρχει ακόμα. Ήταν όντως ψιλικατζού , είχε ένα ψιλικατζίδικο στη Νίκαια και επειδή καθόταν πάρα πολλές ώρες στο μαγαζί χωρίς να κάνει τίποτα, αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το blog και να γράφει όλες τις καθημερινές της περιπέτειες. Βέβαια μέσα από τα μάτια της και το παρατηρητήριο της περνούσαν πολλά θέματα , κοινωνικά, θέματα ρατσισμού, κοινωνικών συμπεριφορών όπως λέει και η ίδια. Είναι μία πολλή όμορφη περιπέτεια η οποία έχει πάρα πολύ χιούμορ. Μετά από καιρό η Κωνσταντίνα άφησε το blog , οι δουλειές δεν πήγαν πάρα πολύ καλά , αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί. Εξέδωσε ένα βιβλίο το οποίο είχε τα κορυφαία κείμενα ας πούμε από το blog καθώς και ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τις περιπέτειες της στην προσπάθεια της να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει παιδί. Αυτή είναι μία πιο σκοτεινή , σκληρή αλλά και δύσκολη ιστορία καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό. Τόσο σωματικά όσο ψυχικά και πνευματικά. Παρόλα αυτά επειδή η Κωνσταντίνα έχει πολύ χιούμορ ακόμα και αυτό το κομμάτι το αντιμετωπίζει με πολλή δύναμη και με κωμικά στοιχεία.

Πέρα από το χιούμορ υπάρχει και το δραματικό κομμάτι;
Φυσικά. Το αληθινά ανθρώπινο δραματικό κομμάτι το οποίο περιγράφει όλα της τα συναισθήματα , τις απογοητεύσεις , τις καταθλίψεις γιατί δεν ήταν όλες οι προσπάθειες της επιτυχημένες. Αυτό η Κωνσταντίνα το έκανε βιβλίο και έγινε Best seller. Κάποια στιγμή το ανακάλυψε ο Δημήτρης Καρατζιάς και το έφερε στο σανίδι κάνοντας του μια πολύ ωραία διασκευή. Με πήρε τηλέφωνο πριν από ένα χρόνο και μου είπε ότι πρέπει να το ανεβάσουμε. Το διάβασα , το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και έτσι είπα το ναι.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αυτής της παράστασης;
Μέχρι στιγμής αρκετά. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ακριβώς τι απήχηση έχει. Για την ώρα ο κόσμος είναι πολύς . Τους βλέπω να γελάνε με τη καρδιά τους αλλά και συγκινημένους στο τέλος της παράστασης.

Υπάρχουν κοινά στοιχεία σε αυτό τον μονόλογο με αυτό της Σταματίας;
Απολύτως κανένα. Η Σταματία ήταν μυθοπλασία, άλλου είδους αλλά και άλλου ύφους. Η ψιλικατζού είναι άλλο κείμενο. Λογοτεχνικά είναι πιο άμεσο και λαϊκό. Γίνεται ποιητικό μόνο και μόνο από τη λαϊκότητα και την αμεσότητα του. Και φυσικά είναι μια πραγματική ιστορία.

Picture

Είστε μια ηθοποιός που σας βλέπουμε κυρίως στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια σας παρακολουθούμε να πρωταγωνιστείτε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Ήταν επιλογή σας η σχέση σας αυτή με την τηλεόραση ;
Όχι δεν ήταν. Φέτος πρωταγωνιστώ στην σειρά « Πέτα τη φριτέζα» μία εβδομαδιαία σειρά στον ΑΝΤ1. Αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό κομμάτι μου αποσπά περισσότερο χρόνο από το θέατρο και είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ.

Ο Αστέρας Ραχούλας ακούστηκε ότι θα συνεχιζόταν για 2η σεζόν. Γιατί έμεινε τελικά στην μία χρονιά;
Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια. Ήταν μία πολύ ακριβή παραγωγή και ούτως η άλλως από την αρχή είχαν πει ότι θα παιζόταν για μία σεζόν. Ξεκίνησε Οκτώβριο και τελείωσε το Μάιο. Δεν το ήθελε κανένας να συνεχίσει για 2η χρονιά γιατί ίσως θα ξεχείλωνε. Ήταν άλλο το concept και έπρεπε να κλείσει εκεί.

Όπως είπατε φέτος είστε στην όμορφη κωμική σειρά «Πέτα τη φριτέζα» σε έναν κωμικό ρόλο. Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει η κωμωδία ή σας αρέσει να δοκιμάζεστε σε διάφορα είδη και να τα συνδυάζετε;
Φυσικά μ’αρεσει να τα συνδυάζω και εννοείται ότι μου αρέσουν τα ωραία κείμενα. Στο θέατρο παίζω όλα τα είδη. Παράλληλα με την «ψιλικατζού» παίζω και στον «Αρίστο» στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Μια παράσταση που συνεχίζεται για 2η χρονιά στην οποία ερμηνεύω 3 διαφορετικούς δραματικούς ρόλους.

Είστε μία ηθοποιός η οποία τα συνδυάζει όλα.
Ναι . Αν και το δράμα που παρακολουθώ στην ελληνική τηλεόραση δεν μου αρέσει και δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει η γλώσσα των δραματικών σίριαλ αυτή την στιγμή. Στην κωμωδία έχουμε προχωρήσει πολύ. Η αλήθεια είναι ότι τον «Αστέρα Ραχούλας» και το «Πέτα την φριτέζα» τα έχουν γράψει οι ίδιοι άνθρωποι.

Υπήρξατε και καθηγήτρια στον Πειραϊκό Σύλλογο. Πως ήταν σχέση σας με τα παιδιά;
Ήταν μια ιδιαίτερη, μαγική σχέση. Τα παιδιά τα αγαπώ πάρα πολύ. Είναι μεγάλη ευθύνη για το πώς να ξεκλειδώσεις την κάθε ψυχούλα. Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *