ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

“ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ”

Η ηθοποιός Νικολέτα Παπαδοπούλου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, τη συγγραφή, την δημιουργία της θεατρικής παραγωγής Dinos film, το θεατρικό παιχνίδι, τη σχέση της με τα παιδιά, την παράσταση “Δύο θεοί” στην οποία πρωταγωνιστεί, την έξέλιξη της τεχνολογίας  και την αποξένωση των ανθρώπων, την τηλεόραση και τα επόμενα της σχέδια.

Υποκριτική και συγγραφή λοιπόν. Υπήρχαν πάντα στη δωή σου;
Η υποκριτική και συγγραφή ανέκαθεν ήταν δυο τέχνες που με γοήτευαν και με αφορούσαν.Πιστευω πως είναι δυο τέχνες που αναπνέουν η μια μέσα από την άλλη και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που εδώ και πολύ καιρό υπάρχει στη ζωή μου.

Είναι βασικός στόχος σου να συνδυάζεις  και τα δύο σε κάθε σου δουλειά;
Όχι, όποτε αυτό έχει συμβεί είναι συγκυριακό και είναι σε κείμενα μου που θεωρώ πως μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση προτιμώ κείμενα συγγραφέων ( Ελλήνων μέχρι τώρα) που με γοητεύει η γραφή τους.

Είσαι ιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής θεατρικών παραστάσεων Dinos film. Πως προέκυψε λοιπόν η «Dinos film»;
Την εταιρία την δημιουργήσαμε η αδελφή μου Παπαδόπουλου Σοφία και εγώ το 2012. Προέκυψε από την αγάπη μας για το θέατρο και τους συντελεστές που το απαρτίζουν. Αγαπάμε την τέχνη και θελουμε να προσφέρουμε ένα όμορφο και δημιουργικό επαγγελματικό περιβάλλον στους καλλιτέχνες.

Διδάσκεις θεατρικό παιχνίδι αλλά και μουσική . Ποια η σχέση σου με τα παιδιά;
Αγαπώ τα παιδιά και με γεμίζουν αισιοδοξία. Δε θεωρώ ότι διδάσκω γιατί ακόμα μαθαίνω και πάντα θα μαθαίνω, όπως όλοι. Νομίζω το τοποθετώ καλύτερα στο «παίζω μουσική και θέατρο με τα παιδιά». Και είναι οι πιο ήρεμες και γεμάτες στιγμές μου.

Είναι οι πιο δύσκολοι θεατές τα παιδιά για έναν ηθοποιό;
Θεωρώ πως είναι  οι πιο ειλικρινείς θεατές , και αυτό τους κάνει το δυσκολότερο και πιο απαιτητικό κοινο. Σε κάθε περίπτωση, όταν η παράσταση αρέσει στα παιδιά είναι ο, τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Για μένα τουλάχιστον. 

Σε βλέπουμε στην παράσταση «Δυο θεοί». Μια παράσταση για το άμεσο μέλλον. Σε τι ρόλο σε βλέπουμε;
Με βλέπετε στο ρόλο της κυρίας Σίγμα, ένα ρομπότ με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι ένα πλάσμα αθώο, που εύκολα χειραγωγείται αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ειλικρινής και καλοπροαίρετη.

Picture

Μία κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας και τη Διόρθωση της Ιστορίας από τους Δύο Θεούς. Ποιοι είναι αυτοί οι δύο θεοί;
Ο Πατρίκ και ο Μιγκέλ, είναι οι δυο θεοι, οι δυο που αποφάσισαν να φωτίσουν το σκοτάδι που περιμένει την ανθρωπότητα με το να καταγράψουν την ιστορία του κόσμου, όπως τους συμφέρει! Είναι δυο τύποι χαλαροί, ακομπλεξάριστοι και μέσα στην άγνοια τους είναι ευφυείς.

Η αποξένωση είναι ένα φαινόμενο έντονο στις μέρες μας. Είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας βασική αιτία αυτής;
Σίγουρα είναι ένας παράγοντας όμως πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς το ανθρώπινο είδος βρίσκεται στην ύψιστη κρίση του. Και δε ξέρω εάν η τεχνολογίας ευθύνεται, σίγουρα ευθυνόμαστε κάθε ένας από εμάς ως μονάδες.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτός ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο διαδίκτυο γενικότερα;
Πιθανότατα ξεκινά από την ανάγκη για επικοινωνία και από την επιθυμία να αμβλυνθούν  οι ανασφάλειες μας.

Πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί κατά τη γνώμη σου αυτή η κατάσταση;
Για μένα απλά με μια βόλτα, με μια συνομιλία μ έναν άγνωστο, με έναν χορό, με ένα….. ο, τι θέλει ο καθένας. 

Είσαι πολύ ενεργή στο θέατρο. Η τηλεόραση θα σε ενδιέφερε;
Με ενδιαφέρει κάθε χώρος που θα μπορώ να εκφραστώ.

Σχέδια για το μέλλον υπάρχουν;
Πολλά, αλλά τίποτα συγκεκριμένο ακόμα. ​

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *