ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

​”ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΕΧΝΗ”

Η Ελευθερία Πάτση μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τη μουσική , το τραγούδι , τη συνεργασία της με τη Μυρτώ Κοντοβά, το θέατρο , την υποκριτική, τα νέα της τραγούδια, την εμφάνιση της στο Σταυρό του Νότου Plus  στις 19 Δεκεμβρίου και τα επόμενα της σχέδια.

Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;
Ήμουν 18 ή 19 όταν συνέβη, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ως τότε να το κάνω επαγγελματικά! Είχα πάει να ακούσω το live ενός φίλου και με κάλεσε στη σκηνή να τραγουδήσουμε ένα-δύο τραγούδια παρέα (θυμάμαι, μάλιστα, ότι το πρώτο τραγούδι που είπα ζωντανά μπροστά σε κοινό ήταν το «Ζήτα μου ό,τι θες»). Το ίδιο βράδυ μού έγινε πρόταση από τον υπεύθυνο του σχήματος να συμμετέχω στο πρόγραμμά τους.  Έτσι, το ένα έφερε το άλλο και από κει που παίζαμε και τραγουδούσαμε με τα φιλαράκια μου στις παραλίες και τις εκδρομές, βρέθηκα να το κάνω και επαγγελματικά.

Με τη Μυρτώ Κοντοβα πως προέκυψε η συνεργασία;
Η σχέση μου με τη Μυρτώ είναι μάλλον συμπαντική. Και τηλεφωνική! Αρχικά την προσέγγισα εγώ πριν λίγα χρόνια, με σκοπό να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για τις παραστάσεις μου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να τα καταφέρουμε τελικά. Λίγο καιρό αργότερα, με ένα τηλεφώνημα  Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η Μυρτώ με την τρομερή της φαντασία κάτι «οραματίστηκε» και μου ζήτησε να δοκιμάσω με την κιθάρα μου ένα δικό της τραγούδι. Έτσι ξεκίνησαν όλα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ήδη κυκλοφορήσει  το τρίτο μας τραγούδι σε δικούς της στίχους, με τίτλο «Αυτό το βράδυ».

Είναι εύκολο για έναν νέο να κάνει καριέρα στη μουσική στην εποχή μας;
Όχι, δεν είναι εύκολο. Θέλει υπομονή, προσπάθεια, εξωστρέφεια και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνεις. Ωστόσο, η  μουσική σε γοητεύει  πολύ και πάντα βρίσκει τον τρόπο να σου «επιστρέφει» τον κόπο και όλα αυτά που έχεις επενδύσει σε αυτή.

Πιστεύεις ότι Υπήρξες τυχερή στο δρόμο της μουσικής;
Νιώθω ότι έχω σταθεί πολύ τυχερή σε πολλές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας μου. Δύο από αυτές τις στιγμές είναι η συνεργασία μου με τη σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού και τον αγαπημένο μου Σταμάτη Κραουνάκη. Η πιο πολύτιμη στιγμή, όμως, που νιώθω αυτό που λέμε «μεγάλη τύχη», είναι η συνάντησή μου με το αστραφτερό ταλέντο της Μυρτώς Κοντοβά. Η Μυρτώ είναι ο λόγος που έχω σήμερα τα δικά μου τραγούδια.

Σε έχουμε δει και στο θέατρο. Ποια η σχέση σου με την υποκριτική;
Δεν έχω καμία άμεση σχέση με την υποκριτική. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι η μουσική σού δημιουργεί μια έμμεση σχέση μαζί της γιατί το κάθε τραγούδι είναι ένα μικρό σενάριο που πρέπει να ερμηνεύσεις. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν αυτός που με ώθησε να παίξω θέατρο σε μια καταπληκτική παιδική παράσταση  και ήταν μια εμπειρία που θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή.
 ​

Picture

Η ηθοποιία θα σε ενδιέφερε γενικότερα;
Δε θα αντικαθιστούσα ποτέ  τη μουσική  με κάποια άλλη τέχνη. Θα με ενδιέφερε μόνο στην περίπτωση που θα συνδυαζόταν με αυτήν.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε;
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουμε στο Σταυρό του Νότου Plus  το καυτό, καλικατζαρένιο πρόγραμμα που ετοίμασε η Μυρτώ Κοντοβά, παρέα με τους ξεχωριστούς,  talk of the town καλεσμένους μας Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, Μίνω Θεοχάρη, Φωτεινή Αθερίδου και Μυρτώ Βασιλείου και την σούπερ φαστ εντ φιούριους διαβολεμένη μπάντα μας!

Ποιο είδος μουσικής πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει η φράση «μου ταιριάζει\δε μου ταιριάζει». Ειδικά στη σημερινή εποχή που όλοι πειραματίζονται με τις ενορχηστρώσεις και τις διασκευές κι έτσι μπορείς να φέρεις στα μέτρα σου όποιο τραγούδι θέλεις.  

Προετοιμάζεις καινούργια τραγούδια;
Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο μας τραγούδι από τη Feelgood Records, σε στίχους της Μυρτώς Κοντοβά και μουσική  του Βαγγέλη Τούντα, με τίτλο «Αυτό το βράδυ». Στα live μας παρουσιάζουμε άλλα δύο ανέκδοτα τραγούδια μας. Στόχος μας είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί το album μας.

Σχέδια για το άμεσο μέλλον υπάρχουν;
Προς το παρόν όλη μας η προσοχή και η ενέργεια είναι στο live μας που ετοιμάζουμε για το Σταυρό του Νότου Plus στις 19 Δεκέμβρη και που σας περιμένουμε όλους για να ξεφαντώσουμε μαζί σε ένα σουπερ καλιφρατζιλιστικεξπιαλιντόσιους pre Christmas party!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *