ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2018-2019

“Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΙΑ”

Ο Απόστολος Ρίζος μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το τραγούδι , τη συνεργασία του με το Νίκο Ζούδιαρη, τις εμφανίσεις του στο “Κρεμλίνο” στις 19/12 και 22/12, την σχέση του με την υποκριτική, τις μέχρι τώρα συνεργασίες του, τα μουσικά τηλεοπτικά παιχνίδια, τους νέους καλλιτέχνες και τα επόμενα του σχέδια

Από τη μηχανολογία πως προέκυψε το τραγούδι;
Το τραγούδι προϋπήρχε της μηχανολογίας. Ήδη από τα εφηβικά μου χρόνια ως μαθητής είχα ξεκινήσει τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας.

Η συνεργασία με τον κο Ζούδιαρη πότε ξεκίνησε;

Τον Ιανουάριο του 2000, και τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος «Ένας κύκνος κλαίει» με τα υπέροχα τραγούδια του Νίκου.

Ασχολείσαι με κάτι άλλο παράλληλα με τη μουσική;
Η μουσική είναι η κύρια ασχολία, η οποία ενισχύεται δημιουργικά από κάποια χόμπι κι ενδιαφέροντα, που έχουν να κάνουν με την επιστήμη  και  τις υπόλοιπες τέχνες.

Στο «Κρεμλίνο» πόσες εμφανίσεις θα κάνεις;

Θα είμαστε για δύο Σάββατα, 15 και 22 Δεκεμβρίου, με το ‘minimals trio’.

Τι θα μας παρουσιάσεις;

Με τους εξαιρετικούς και σταθερούς συνεργάτες μου τα τελευταία χρόνια, Θεόδωρο Κουέλη στο κοντραμπάσο και Νίκο Κασσαβέτη στα τύμπανα, περνάμε μέσα από ένα μινιμαλιστικό μουσικό φίλτρο τα τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας και άλλα αγαπημένα από όλες τις «περιόδους» του ελληνικού τραγουδιού. Από την παράδοση και τον  Βαμβακάρη μέχρι τον Μάνο Λοΐζο και τη σύγχρονη τραγουδοποιία, με μια μουσική προσέγγιση που δεν αντιλαμβάνεται κανόνες και στερεότυπα,  αλλά συνομιλεί με το βαθύτερο αίσθημα  τραγουδιών που έχουμε αγαπήσει, δίνοντάς τους μια νέα πνοή.

Σε έχουμε παρακολουθήσει σε μουσική παράσταση. Είναι στις βλέψεις σου ο συνδυασμός της μουσικής με την υποκριτική;

Η θεατρικότητα πάντοτε ήταν ένα στοιχείο που ασυνείδητα περισσότερο παρά συνειδητά υπήρχε στις ζωντανές μου εμφανίσεις, χωρίς να έχω κάποια διαδρομή στην υποκριτική ή στη θεατρική αγωγή γενικότερα. Ίσως να ήταν ένας  τρόπος που προέκυπτε υπογείως  και εκφραζόταν σωματικά όταν βρισκόμουν μπροστά σε κοινό. Μες τα χρόνια αυτό το στοιχείο έχει ενισχυθεί και θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή ένας συνδυασμός μουσικής και υποκριτικής  για χάρη ενός project που θα το απαιτούσε. Δεν είναι όμως στα άμεσα σχέδια.

Picture

Τι έχεις αποκομίσει από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου στον χώρο της μουσικής;
Αγάπη, συγκίνηση,  γνώση και εμπειρίες ζωής.

Ποια η γνώμη σου για τα τηλεοπτικά μουσικά παιχνίδια;
Δεν παρακολουθώ γενικότερα τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια. Και κάποτε που έβλεπα, ένιωθα πάντοτε στενάχωρα με τέτοιου τύπου τηλεοπτικά παιχνίδια που σε κάποιους φαίνονται ως βήμα ή κυνήγι ονείρου.
 
Τι χρειάζεται να έχει ένας νέος σήμερα για να κάνει καριέρα στο τραγούδι;

Είναι μια μεταβατική εποχή και έννοιες όπως η καριέρα όπως και άλλες δεν προσδιορίζονται πια με τον τρόπο που προσδιορίζονταν παλιότερα. Σημασία μεγαλύτερη είναι να έχει αυτό που χρειαζόταν πάντα να έχει κανείς: Αγάπη για το τραγούδι που φτιάχνουν οι παρέες. Μέσα από τη συνύπαρξη των ταλέντων, της χαράς για τη δημιουργία και για την επικοινωνία με τους γύρω σου, να συνυπάρχεις φυσιολογικά με τους ανθρώπους που ονειρεύονται και να παρουσιάζεις  την αλήθεια σου όποτε και για όσο το νιώθεις.

Υπάρχουν σχέδια για τη συνέχεια της σεζόν;
Αρχές Ιανουαρίου θα βρεθούμε για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Θα παίξουμε 11 και 12 Ιανουαρίου στο Ντάρμασταντ και στη Φρανκφούρτη αντίστοιχα. Θα συνεχίσουμε τις  ζωντανές εμφανίσεις ταξιδεύοντας  στην Πελοπόννησο, στη Βόρια Ελλάδα. Τον Φλεβάρη στην Αθήνα, στη Χίο, στη Μυτιλήνη και στην Κρήτη. Παράλληλα ετοιμάζω τα καινούργια τραγούδια κι ελπίζω το επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι ως προπομπός. 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *